Nieuw jaarlijks CabaretFestival in Amsterdam

Het Nederlands cabaret krijgt vanaf 2016 een nieuw jaarlijks CabaretFestival, dat met debatten en voorstellingen een impuls moet geven aan verdieping van het vak. Dat is althans de ambitie van Poock, het Platform Ontwikkeling en Onderzoek Cabaret & Kleinkunst. Het festival moet plaatsvinden in september, gelijktijdig met het Theaterfestival, waar het later mee zou kunnen samengaan. Komende september is er een voorproefje in de vorm van een cabaretcollege, in De Kleine Komedie, de beoogde thuishaven van het CabaretFestival.

De afgelopen tijd heeft het platform gesprekken gevoerd met cabaretiers, programmeurs, producenten en impresario’s. Daaruit bleek behoefte aan gesprekken over verdieping en innovatie, zegt Ruut Weissman, een van de initiatiefnemers. Het idee is ook om, analoog aan het Theaterfestival, een selectie van cabaretvoorstellingen op het festival te laten spelen. Voor financiering is Poock in gesprek met fondsen en sponsors. (NRC)