Waar hangt iedereen uit?

Waar hangt die collega toch uit die je moet spreken, waar is de baas naartoe en belt je partner nu alwéér om te vragen waar je bent? In plaats van alsmaar heen-en-weer te whatsappen , kun je ook Glympse installeren. Deze app geeft je de mogelijkheid om aan bepaalde personen te laten weten waar je bent of waar je heengaat. Via gps kunnen ze zien waar je uithangt of hoe je reis vordert. Je locatie kun je ook doorgeven aan mensen zonder telefoon met gps, die krijgen dan gewoon via hun browser bericht.

Lastiger wordt Glympse natuurlijk als je collega’s onvindbaar zijn in hetzelfde kantoorgebouw. Gps blijft een globale bepaling van je locatie.

Omdat je ook weleens onvindbaar wil zijn, biedt Glympse natuurlijk ook de mogelijkheid om die locatie op ieder moment uit te schakelen. Vergeet je dat? Dat is ook geen probleem. De locatiebepaling loopt automatisch af. Houd er wel rekening mee dat de app flink kan inhakken op je batterij en datagebruik.

    • Alex van der Hulst