Vliegtuig met Bill Clinton maakt noodlanding - geen gewonden

Hillary en Bill Clinton. Foto EPA / Ray Stubblebine

Een vliegtuig met Bill Clinton, oud-president van de Verenigde Staten, aan boord heeft een noodlanding gemaakt tijdens een binnenlandse vlucht in Tanzania. Dat meldt persbureau AP.

De landing werd ingezet omdat een van de vier motoren van het toestel was uitgevallen. Niemand raakte gewond. De vrouw van Clinton, Hillary, die zich onlangs verkiesbaar stelde voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016, zat niet op deze vlucht.

Het toestel was onderweg van het centraal gelegen Iringa naar Lake Manyara in het noorden van Tanzania, maar landde uiteindelijk op een vliegveld bij de Tanzaniaanse stad Dodoma. Daar is de motor gerepareerd.

Op bezoek voor zijn stichting

Clinton is in Tanzania om projecten te bezoeken die door zijn stichting - The Clinton Foundation - worden gefinancierd. De projecten stimuleren landbouw, gezondheid, onderwijs en natuurbehoud in Oost-Afrika. Hij zal na Tanzania ook Kenia, Liberia en Marokko bezoeken.

    • Carlijn Vis