Twijfel over toekomst Twitter

None
Foto Reuters

Twitter kreeg gisteren een harde klap van beleggers, nadat het Amerikaanse sociale netwerk een omzetdaling had bekendgemaakt. De koers daalde met bijna 19 procent. Twitters inkomsten daalden ten opzichte van het afgelopen kwartaal, van 479 naar 436 miljoen dollar (397 miljoen euro). Een teleurstelling, omdat Twitter allerlei functies toevoegde om gebruik te stimuleren. Ook de verwachtingen voor de rest van het jaar worden teruggeschroefd. Twitter verdient 90 procent van zijn omzet met advertenties, de rest met licenties op gebruik van twitterdata. Het bedrijf leed 162 miljoen dollar verlies, het aantal gebruikers steeg tot 302 miljoen (5 procent meer dan vorig kwartaal). De bekendmaking van de kwartaalcijfers verliep chaotisch doordat de resultaten voortijdig uitlekten. Afgelopen maand steeg de koers nog na overnamegeruchten. Zowel Yahoo als Google zou geïnteresseerd zijn. De beurswaarde van Twitter bedraagt zo’n 34 miljard dollar. (NRC)