Seizoen voorbij voor Arjen Robben

Robben raakte dinsdagavond in de verloren bekerwedstrijd tegen Borussia Dortmund opnieuw geblesseerd.
Robben raakte dinsdagavond in de verloren bekerwedstrijd tegen Borussia Dortmund opnieuw geblesseerd. Foto AFP / Guenter Schiffmann

Voor aanvaller Arjen Robben is het seizoen voorbij. Dat meldt zijn club Bayern München. De Nederlandse international heeft een scheurtje in zijn linkerkuitspier opgelopen. Hij raakte gisteravond in de verloren bekerwedstrijd tegen Borussia Dortmund (1-1, 0-2 na strafschoppen) opnieuw geblesseerd.

Robben kwam na 68 minuten in het veld, maar na amper een kwartier ging het alweer fout bij hem. Hij greep naar de achterkant van zijn linkeronderbeen toen hij even aanzette om een scherpe pass van een ploeggenoot te bereiken. De 31-jarige Groninger bleef een tijdje op de grond zitten en liet zich daarna vervangen. Robben maakte een wegwerpgebaar toen hij van het veld ging. Hij was net hersteld van een buikspierblessure, die hem ruim vijf weken aan de kant had gehouden.

Robben verliet op krukken de Allianz Arena. Nader onderzoek wees woensdag de ernst van de kwetsuur uit. Volgens de NOS, die woensdag vader Hans Robben sprak, is de 31-jarige Groninger ongeveer zes weken uit de roulatie. Robben mist daardoor waarschijnlijk ook de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten op 5 juni (vriendschappelijk) en op 12 juni in en tegen Letland (EK-kwalificatie). (ANP)