Oppositiepartij Navalny mag niet meedoen

De oppositiepartij van Aleksej Navalny kan niet meedoen aan de Russische parlementsverkiezingen van volgend jaar. Volgens het ministerie van Justitie is de registratie van de partij niet in orde. Navalny wilde met zijn Vooruitgangspartij en de partij van de vermoorde Boris Nemtsov aan de verkiezingen meedoen. Samen wilden zij corruptie tegengaan en werken aan een democratische staat. „Natuurlijk is dit een reactie op de vorming van een democratische coalitie”, reageerde Navalny op zijn website. Oppositieleider Nemtsov werd eind februari doodgeschoten, volgens de autoriteiten door islamisten uit de Kaukasus. Navalny kon niet naar de begrafenis, omdat hij in de cel zat voor het schenden van zijn huisarrest. Daarna besloot hij een coalitie te vormen met de partij die Nemtsov mede had opgericht, de RPR-Parnas.