Kantoorartikelen saai en passé? Deze 22 wil je wél op je bureau

Feest. Het is vandaag World Stationery Day. Oftewel, de dag van de schrijf- en kantoorartikelen. “World Stationery Day celebrates the written word and all things stationery – the products which make it possible. You can never have too much stationery!”, schrijven de enthousiaste organisatoren op hun site.

Maar laten we eerlijk zijn: kantoorartikelen zijn nogal op hun retour. Paperclips, puntenslijpers, notitieblokjes en mooie enveloppen - wie heeft die nog nodig als er een tablet, computer en e-mail is?
De omzet van de kantoorartikelenmarkt wordt sinds 2009 niet eens meer gemeten door het CBS, maar laat sindsdien in andere onderzoeken geen erg positieve cijfers zien. Toch kán het wel: kantoorartikelen die je werk een beetje leuker maken. Nuttige - een stofzuiger voor je toetsenbord - en iets minder nuttige (een flexibel potlood, wij weten ook niet helemaal waar dat goed voor is). Een overzicht.

Lees ook: Hoe Moleskine papier wél weet te verkopen

    • Anouk van Kampen
    • Bas van Kooij