De directeur inkoop van HEMA gaat ook elk weekend naar HEMA

Foto ANP

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Rob Heesen (43), directeur Buying & Merchandising bij HEMA.

Doe je zelf boodschappen bij HEMA?

“Ja, altijd. Op die manier kan ik hetzelfde ervaren als onze klanten. Elk weekend ga ik ook langs winkels. Ik zie dat niet als werk, ik vind het leuk. Mijn twee dochters van elf en vier neem ik mee, die mogen dan iets uitkiezen. Dat vinden ze heel leuk.”

Wat staat er op de agenda voor vandaag?

“Ik ga straks de winkels in. We zijn een nieuwe campagne gestart en ik ga kijken hoe het eruit ziet en wat er gebeurt. De campagne houdt in dat we ons food-assortiment extra onder de aandacht brengen, bijvoorbeeld met een happy hour aan het einde van de dag. Tijdens het laatste openingsuur van de winkels krijg je korting op een flink aantal verse etenswaren.”

“Ik hoop ook met redelijk wat klanten te kunnen praten. In de retailsector is het cruciaal om feeling te houden met wat op de werkvloer gebeurt. Met het personeel, maar zeker ook met klanten. Wat vinden zij? Is het geworden zoals wij gedacht hadden?”

Wat doe je op kantoor dat je collega’s niet weten?

“Als ik het even gehad heb of mijn hoofd zit vol, loop ik naar beneden. Of ik nou een meeting heb of niet. Bij het kantoor zit een winkel, daar kijk ik even naar de mooie dingen die we hebben. Dat maakt me weer fris. Mijn collega’s denken dan wel eens ‘waar is hij nou?’, maar dan ben ik gewoon even weg.”

Directeur inkoop bij HEMA, Rob Heesen, kan zijn hoofd leegmaken in de winkel bij zijn kantoor.

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Wat is de laatste bericht dat je van een collega kreeg en op welke manier?

“Dat was een WhatsApp-berichtje van een collega, vanochtend vroeg. Daarin stond dat de eerste reacties van klanten op de campagne positief zijn. Zoiets is altijd spannend. We hebben veel tijd en geld in de campagne geïnvesteerd. Daarna moeten we afwachten of het aanslaat bij de klanten.”

“Ik hou van direct contact, bellen of WhatsApp’en. E-mailen probeer ik zo min mogelijk te doen. Ik vind het een onpersoonlijke manier van communiceren. Het is veel makkelijker, sneller en directer om even te bellen.”

Tot hoe laat werk je vandaag?

“Tot een uur of acht. Dat gebeurt wel een paar avonden per week. Ik heb veel overleg dat ook ’s avonds doorgaat. Bijvoorbeeld met leveranciers uit het buitenland, met wie ik dan een hapje ga eten. Of met andere relaties. Zo zijn er veel dingen die buiten werktijd om gaan. Die dynamiek hoort bij mijn baan, en dat maakt het ook aantrekkelijk.”

Leuke rubriek? Eerdere afleveringen lees je hier. Ook met de topman van ForFarmers, die overal een spelletje van maakt en over hoe de kantoorromance van de directeur van Dirk afliep.

Van wie wil jij weten wat hij of zij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.

    • Jolanda van de Beld