Verkoopt Marissa Mayer Yahoo?

(FILES) This October 16, 2014 file photo shows a Wall Street road sign near the New York Stock Exchange (NYSE) building on in New York. Wall Street stocks retreated from record highs in early trade November 7, 2014 after the Department of Labor reported the US economy added 214,000 jobs in October. About 40 minutes into trade, the Dow Jones Industrial Average stood at 17,522.68, down 31.79 points (0.18 percent), while the broad-based S&P 500 shed 2.05 (0.10 percent) at 2,029.16. Both the Dow and the S&P 500 closed at records Thursday. The tech-rich Nasdaq Composite Index fell 19.79 (0.43 percent) to 4,618.67. The October jobs count came in below the 235,000 expected by analysts. AFP PHOTO/Jewel Samad

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Hoe gaat Marissa Mayer van haar kopzorgen om Yahoo afkomen? Volgens Business Insider heeft de CEO al een oplossing: ze gaat het internetbedrijf verkopen.

Althans, dat onthult een bron binnen Yahoo aan de zakensite. Mayer zou zo zonder kleerscheuren het enigszins kwakkelende bedrijf kunnen verlaten: onder haar leiding verdriedubbelden de aandelen in waarde.

Business Insider roept lezers op dit bericht met een korreltje zout te nemen, want het is maar gebaseerd op één bron. Maar wel een geïnformeerde bron, benadrukt het. Mayer zou genoeg redenen hebben om Yahoo te verlaten: de inkomsten dalen, het aantal bezoekers slinkt en daardoor wordt het bedrijf steeds minder belangrijk.

D-Day voor Twitter

Kan Twitter de verwachtingen van Wall Street waarmaken, vraagt Re/code zich af. In het afgelopen kwartaal kreeg de berichtendienst er maar vier miljoen nieuwe gebruikers bij (op zo’n 288 miljoen). Niet zoveel, oordeelt de techsite, zeker niet als CEO Dick Costolo mikt op “het grootste publiek ter wereld”.

Vandaag komt Twitter met nieuwe kwartaalcijfers. Drie maanden geleden kon het Wall Street geruststellen door te zeggen dat de kleine aanwas aan gebruikers lag aan de - niet zo Twitter-vriendelijke - iOS8 update op iPhones. Maar hoe zit het nu? Kan CEO Costolo zijn woorden waarmaken dat er elk kwartaal zeker 14 miljoen nieuwe gebruikers bij komen?

Volgens Re/code geloven analisten de woorden van Costolo. Toch blijven er twijfels bestaan. Critici voorspellen namelijk een steeds kleiner wordende rol voor de berichtendienst door de komst van (andersoortige) concurrenten als Yik Yak, Periscope, Snapchat en Meerkat.

ESPN houdt Verizon aan contract

Kabeltelevisie- en telecomaanbieder Verizon heeft ruzie ESPN. De sportzender is niet blij met hun nieuwe dienst FiOS, meldt Techcrunch.

Klanten kunnen met FiOS zelf hun kanalenaanbod samenstellen en zo niet een duur, ouderwets en allesomvattende kabelaansluiting aan te schaffen. Dat betekent ook dat zij niet voor ESPN hoeven te kiezen. De sportzender oordeelt dat dit een inbreuk is op hun contract met Verizon en sleept de telecomaanbieder voor het gerecht. ESPN:

“ESPN is at the forefront of embracing innovative ways to deliver high-quality content and value to consumers on multiple platforms, but that must be done in compliance with our agreements. We simply ask that Verizon abide by the terms of our contracts,”

De aanklacht van ESPN kan Verizon mogelijk op de lange termijn veel pijn doen. Concurrenten als Cablevision en Dish Network proberen het succes van HBO, Amazon en Netflix te evenaren door af te stappen van ouderwetse kabelabonnementen. Een valse start voor FiOS is achterstand in deze race.

    • Hans Klis