Twaalf Nederlanders lichtgewond geraakt bij de aardbeving in Nepal

In Nepal wordt gezocht naar overlevenden tussen de puinhopen van gebouwen in Kathmandu. Foto EPA / Narendra Shrestha

Bij de aardbeving in Nepal van afgelopen weekend zijn twaalf Nederlanders lichtgewond geraakt. Dat meldt alarmcentrale SOS International, die de Nederlandse slachtoffers van de aardbeving registreert.

Volgens de centrale waren er vijfhonderd Nederlanders in Nepal ten tijde van de aardbeving.

vliegtuigen komen aan

Een militair vliegtuig met ruim veertig mensen is vertrokken uit Nepal en komt rond half twee vanmiddag aan op luchthaven Eindhoven. SOS International heeft samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken een extra vliegtuig ingezet, waar tachtig personen in kunnen. Dat toestel komt uit Jordanië en moet morgenochtend rond 12.30 uur aankomen op Rotterdam The Hague Airport.

SOS International wil nog een vliegtuig regelen omdat er nog meer Nederlanders in Nepal verblijven die terug naar huis willen.

dodental: 4.310

Vanochtend werd duidelijk dat het dodental in Nepal als gevolg van de zware aardbeving is opgelopen tot 4.310. Zo’n 7.950 mensen zijn gewond geraakt. Ook in de buurlanden van Nepal zijn bijna honderd mensen om het leven gekomen.

De beving zorgde voor een verwoesting in de hoofdstad Kathmandu en een reeks lawines op de Mount Everest. Het is het begin van het bergsportseizoen, dus honderden mensen waren in de bergen op het moment van de beving. Achttien mensen kwamen er om.

Bekijk ook onze fotoserie van de verwoesting in Nepal.

    • Sterre van der Hee