Stijging actieve Twitter-gebruikers neemt langzaam af

Foto ANP/ Lex van Lieshout

In het eerste kwartaal is Twitter er niet in geslaagd om het aantal maandelijks actieve gebruikers sneller te laten groeien dan in de laatste drie maanden van 2014. Dat blijkt cijfers die de onlineberichtendienst vanavond naar buiten bracht.

Het aantal gebruikers steeg met 18 procent tot 302 miljoen, terwijl de groei in het vierde kwartaal nog 20 procent bedroeg. Via het Twitteraccount @Selerity werd kort voor het sluiten van de Amerikaanse beurs de cijfers bekendgemaakt, daarop daalde het aandeel in Twitter met 5 procent en werd de handel kort stil gelegd. Nadat Twitter officieel de cijfers bekendmaakte werd de handel weer hervat.

Lagere omzetverwachting

Twitter had in het eerste kwartaal wel een forse omzetgroei, van 74 procent tot 436 miljoen dollar. Het verlies nam toe tot 162 miljoen dollar, vorig jaar maakte het bedrijf nog 132 miljoen dollar verlies. Twitter heeft nog geen winst gemaakt. Voor het lopende kwartaal verwacht het bedrijf een omzet van 470 à 485 miljoen dollar. Zowel de omzet in het eerste kwartaal als de prognose is lager dan analisten voorzagen.

Twitter verlaagde zijn omzetverwachting voor het hele boekjaar van 2,32 à 2,35 miljard dollar naar 2,17 tot 2,27 miljard dollar. De tegenvallende resultaten en prognoses bezorgden het bedrijf een koersverlies van ruim 18 procent op Wall Street.

Lees verder op NRCQ:
- ‘Lekker twitteren, maar wat doen onderzoekers met jouw tweets?’
- ‘De vier problemen van Twitter’

    • Huib de Zeeuw