Nigeriaanse leger vindt meer dan honderd lijken in de stad Damasak

Veel Nigerianen zijn op de vlucht geslagen voor Boko Haram. Foto AFP / Philippe Desmazes

In het noordoosten van Nigeria heeft het leger in de stad Damasak meer dan honderd lijken gevonden. De vondst werd vorige week al gedaan, maar is nu pas bekendgemaakt. Volgens het leger zit de terreurbeweging Boko Haram erachter. Dat meldt ANP.

De lichamen werden aangetroffen in huizen, straten en ook in de rivier Damasak, waarvan de bedding droog is komen liggen. De regering van de Nigeriaanse staat Borno bevestigt het nieuws en heeft het over “honderden” lijken.

Heroverd

Damasak was maanden in handen van Boko Haram strijders, maar de stad werd in maart heroverd door het leger. Daarbij werden toen tweehonderd leden van Boko Haram gedood. Toen meldde de woordvoerder van het Tsjadische leger, Azem Bermandoa Agouna, al dat er een massagraf ontdekt was met honderd lichamen.

Aanval

Eergisteren werd bekend dat strijders van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram een strategisch eiland in het Tsjaadmeer, een groot zoetwatermeer in Afrika, hebben ingenomen. Bij gevechten op het eiland, dat was bezet door het leger van Niger, kwamen meerdere soldaten om het leven.

Lees ook in NRC: Boko Haram bedreigt nu ook de buurlanden (€)

    • Maarten Back