Minstens 80 gewonden en één dode bij treinbotsing in Zuid-Afrika

Bij een botsing tussen twee treinen in Zuid-Afrika zijn vanmorgen ten minste tachtig mensen gewond geraakt. Beide treinen waren op weg van de hoofdstad Pretoria naar Johannesburg, toen de ene trein achterop de andere botste. Bij het ongeluk kwam volgens hulpdiensten een van beide machinisten om het leven.

Het is mogelijk dat het aantal gewonden nog verder oploopt, zo liet hulpdienst ER24 aan persbureau Reuters weten. De reddingswerkers zijn momenteel nog druk bezig met het helpen van gewonden en het opruimen van de ravage. Tegenover de Wall Street Journal spraken reddingsdiensten en functionarissen al over 240 gewonden.

Oorzaak nog onbekend

Hoe de twee treinen op elkaar konden botsen, is op dit moment nog niet bekend. Een woordvoerder van het Zuid-Afrikaanse spoorbedrijf zei daar eerder vandaag over tegen een lokaal radiostation:

“We weten gewoonweg nog niet hoe het heeft kunnen gebeuren. We doen daar nu onderzoek naar. We hebben aanwijzingen dat er mensen gewond zijn geraakt.”

De route van Pretoria naar Johannesburg, in het groen:

    • Joost Pijpker