IS doodt journalisten Libisch televisiestation

Militanten van de Islamitische Staat (IS) hebben vijf journalisten van een Libisch televisiestation vermoord. Dat heeft een legercommandant bekendgemaakt, schrijft persbureau Reuters. De journalisten, vier Libiërs en een Egyptenaar, waren sinds augustus vermist. Toen verlieten ze de oostelijke stad Tobruk, waar ze de inauguratie van het parlement versloegen, om naar Benghazi af te reizen. Ze kwamen langs Derna, een IS-broeinest. De lichamen van de journalisten zijn buiten de oostelijke stad Bayda gevonden. Hun kelen waren doorgesneden. IS maakt gebruik van het machtsvacuüm dat in Libië is ontstaan, vier jaar na het afzetten van Moammar Gaddafi. Strijders die loyaal zijn aan twee verschillende regeringen vechten tegen elkaar in verschillende delen van het land.

    • NRC