Theater na tweede overval in brand gestoken

De brand in het Palazzo Theater in het Brabantse Grave, in de nacht van zondag op maandag, is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. Het pand, gelegen in het historische centrum van het vestingstadje, is volledig verwoest. Eén persoon raakte gewond.

Volgens de politie kwamen twee of drie indringers rond middernacht het pand binnen en mishandelden de eigenaar, die op dat moment als enige persoon in het theater aanwezig was. Vermoedelijk staken de belagers daarna het theater in brand. De daders zijn gevlucht. Een aantal omringende panden zijn beschadigd en de bewoners uit de naastgelegen panden zijn uit voorzorg gevraagd naar buiten te komen. Wegens de brand was er geen Koningsdagfeest in het centrum van Grave: de vrijmarkt was afgelast en er klonk geen muziek uit de cafés.

Het theater heeft drie zalen en is al drie generaties in handen van de familie Beukering. Een week geleden pleegden twee mannen ook al een overval op het theater. Eigenaar Jan-Paul Beukering zei tegen Omroep Brabant dat hij bij die overval van vorige week met een luchtbuks schoot op twee indringers. Nu, bij het tweede incident, zou Beukering in elkaar zijn geslagen en vastgebonden zijn met tiewraps. Waarom de belagers het gemunt hebben op het theater is nog onduidelijk.