De Goal van het Weekend komt helemaal overgevlogen uit Australië

Terwijl in de eredivisie de spanning vooral te zoeken is in de degradatiezone en (poeh-poeh) op het trainingsveld van Ajax, werd aan het andere eind van de wereld de Australische competitie beslist. En die competitie blijkt deze week relevant.

3. Paul Aguilar (América)

Maar we begonnen met een vage bekende: Paul Aguilar speelde afgelopen zomer alle duels van Mexico op het WK, dus ook die ene tegen ons waarbij we gered werden door Wesley en Klaas-Jan. Aguilar schoot dit weekend mogelijk nog aanwezige frustratie over die wedstrijd van zich af. Overigens waren er ook fantastische pegels uit Italië en Polen.

2. Claudio Beauvue (EA Guingamp)

Remember the name. Of ja, het kan in elk geval geen kwaad ‘m ergens op te schrijven. Want Beauvue scoort er dit seizoen heel aardig op los. Hij maakte er vier in de groepsfase van de Europa League en staat nu op 24 goals in 47 wedstrijden dit seizoen. Claudio’s voorbeelden? Didier Drogba en Thierry Henry. ‘Air Beauvue’ is z’n bijnaam vanwege zijn kopvaardigheid, maar blijkbaar heeft ‘ie ook een prima rechter:

1. Tarek Elrich (Adelaide United)

Terug naar Australië, want daar pakte Melbourne Victory na zes jaar weer eens de Premier’s Plate. Kent u Archie Thompson nog? De Australiër die ten tijde van Guus Hiddinks duobaan bij PSV en de Australische bond een jaartje gehuurd werd door de Eindhovenaren? Destijds nooit iets van gezien, maar hij scoorde dit weekend wel en dus kampioen. Bij Melbourne overigens voormalig Inter en PSV-goalie Nathan Coe onder de lat. Doet ook geen belletje rinkelen waarschijnlijk. Goed, tot dusver de bruggetjes naar de A-League, geniet gewoon maar van Tarek Elrichs goal voor Adelaide tegen die andere ploeg uit Melbourne: City.

https://youtu.be/2DYV9Gm1Huk

    • Jules Seegers