Dit is wat je vandaag moet weten

ROTTERDAM: Avondbeeld Nieuwe Maas, gezien van Maasboulevard met zicht op skyline van Rotterdam met o.a. De Brug (Unilever-gebouw), De Hef, Erasmusbrug en Willemsbrug.
ROTTERDAM: Avondbeeld Nieuwe Maas, gezien van Maasboulevard met zicht op skyline van Rotterdam met o.a. De Brug (Unilever-gebouw), De Hef, Erasmusbrug en Willemsbrug.

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Nederland één grote vinexwijk? Valt mee. NRC Q analyseert de leeftijd van alle Nederlandse woningen. De meeste huizen zijn tussen de veertig en vijftig jaar oud, maar er is veel verschil per gemeente.

De beste betaalde topman werkt niet bij Apple of Microsoft. Wel bij GoPro. Nicholas Woodman, de 39-jarige oprichter, verdient 284,5 miljoen dollar. Vandaag kwartaalcijfers.

Nauwelijks betaald krijgen en zelf alles moeten regelen, van busje tot verzekeringen. Pakketbezorgers bij PostNL zijn (alweer) boos op het bedrijf.

Poldernieuws

Door geld te lenen voor de overname van het Amerikaanse Igate, daalt de kredietwaardigheid van Capgemini. Dat staat in het Financieele Dagblad.

Zou 2015 een beter jaar worden voor Philips? Vanwege de presentatie van kwartaalcijfers kijkt Z24 alvast vooruit.

De nieuwe ontwikkelingsdoelen hebben fiscaal beleid nodig, schrijft de Volkskrant.

While you were sleeping… in the US

Gaat Marissa Mayer Yahoo verkopen? Business Insider roddelt over de toekomst van het internetbedrijf.

Kan Twitter vandaag de verwachtingen van Wall Street waarmaken, vraagt Re/code zich af.

Kabelaanbieder Verizon heeft ruzie met ESPN. De sportzender is niet blij met hun nieuwe dienst FiOS, meldt Techcrunch.

While you were sleeping… in Asia

De topman van Sinopec is de volgende in een lange rij met bestuurders die verdacht worden van corruptie, schrijft China Daily.

Samen met China Telecom wil Alibaba nóg meer Taobao-klanten bereiken én het eigen besturingssysteem uitproberen. Dat meldt Techcrunch.

Zuid-Korea heeft een goede positie aan de onderhandelingstafel voor het TPP, zegt een Amerikaanse topman tegen persbureau Yonhap. Maar de Koreanen weten nog niet of ze willen aanschuiven.

NRC Q’s citaat van de dag

“Mr. Woodman is critical to the strategic direction and overall management of our company as well as our research and development process.” - En dus is dat hoge salaris echt te rechtvaardigen, zegt GoPro.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q