De topman van ForFarmers maakt overal een spel van

Foto ANP

NRC Q wil alles weten over jouw werkdag. En van die van Yoram Knoop (45), bestuursvoorzitter van veevoerbedrijf ForFarmers.

Hoeveel vrienden heb je op je werk?

“Ik ben pas anderhalf jaar ceo van ForFarmers en ik kan dus nog niet zeggen dat ik hele innige vriendschappen heb opgebouwd. Wat ook niet meewerkt is dat ik relatief ver van het hoofdkantoor vandaan woon. En voor een aantal collega’s geldt hetzelfde. Mijn privéomgeving en mijn werkomgeving verschillen dus behoorlijk.”

“Ik vind trouwens ook dat er een verschil is tussen innige vriendschappen, waar ik maar een heel beperkt aantal van heb, en goede collega’s. Daar heb ik er gelukkig heel veel van.”

Waar heb je deze week het minste zin in?

“Minder plezier heb ik in verplichtingen die alleen maar formaliteit zijn en geen bijdrage leveren aan het geheel. Ik moet soms wel eens verschijnen op evenementen, omdat het van me wordt verwacht. Dat hoort nu eenmaal bij mijn rol en ik wil dat niet naar de achtergrond drukken. Maar mijn passie ligt bij het beter maken van het bedrijf.”

Hoe laat ben je opgestaan?

“Vanochtend was het vrij vroeg, ik stond om kwart over vijf op. En dat terwijl ik toch wel erg op mijn slaap gesteld ben. Lang doorwerken vind ik geen probleem, heel vroeg opstaan probeer ik altijd te voorkomen. Maar ik had om zeven uur al een conference call en om acht uur mijn eerste afspraak op kantoor. En als het dan moet, doe ik niet moeilijk.”

Yoram Knoop, CEO van ForFarmers, is niet écht een workaholic.

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Waar lig je wakker van?

“Nou ja, zoals ik al zei, ik hou behoorlijk van mijn slaap en gelukkig gebeurt het niet vaak dat ik wakker lig. Soms als ik tot laat doorwerk en de volgende dag weer vroeg op moet, is het wel eens moeilijk om een goede nachtrust te hebben. Dan ben ik in mijn hoofd nog te veel bezig met een onderwerp. Maar dat komt misschien een paar keer per jaar voor.”

Wat doe je op kantoor zonder dat je collega’s het weten?

“Volgens mij niks, ik ben een open boek. Wel ben ik met alles wat ik doe heel competitief ingesteld. Alles is voor mij op een bepaalde manier een game waar ik mijn best in doe. Maar daar zijn mijn collega’s wel van op de hoogte, geloof ik.”

Zijn er helemaal geen dingen die mensen niet van je weten?

“Mensen kunnen het idee krijgen dat ik een workaholic ben, maar dat is niet de juiste indruk. Ja, ik hou van mijn werk, maar ik ben beslist niet degene die niets anders doet dan werken.”

“Voor vakantie neem ik de tijd. En simpele zaken, zoals mijn gezin, dat wil ik niet verwaarlozen. Ik heb vier kinderen, drie jongens en een prinses van 10. Afgelopen woensdag bijvoorbeeld had zij schoolvoetbal. Ik kon net op tijd weg om dat een keer mee te maken.”

Leuke rubriek? Eerdere afleveringen lees je hier. Ook met de directeur van Brooks, geen vrijmibo maar office run en over hoe de kantoorromance van de directeur van Dirk afliep.

Van wie wil jij weten wat hij of zij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.

    • Jolanda van de Beld