In beeld

Agenten gewond bij nieuwe rellen in Baltimore

Tussen de politie en demonstranten in het Amerikaanse Baltimore raakten bij de rellen die vannacht uitbraken na de begrafenis van Freddie Gray zeker vijftien politieagenten gewond. Gray, een 25-jarige Afro-Amerikaan, overleed onder nog onduidelijke omstandigheden nadat hij door de politie was gearresteerd en gewond was geraakt. Daarna laaide het protest tegen racistisch politiegeweld weer op, schrijft persbureau Reuters. Een groep Afro-Amerikaanse jongens gooide stenen en andere voorwerpen naar de politie, die uitgerust was met schilden. De agenten blokkeerden de toegang van meerdere straten en gebruikten pepperspray. Larry Hogan, de gouverneur van Maryland, riep gisteren de noodtoestand uit en schakelde de Nationale Garde in om het geweld de kop in te drukken. Lees hier meer over de onrust in Baltimore. Ook hier vind je meer duiding over de rellen.
Baltimore, Maryland, Verenigde Staten. Agenten voeren hun gewonde collega af.
AFP / Brendan Smialowski
AP / Erica Green / The Baltimore Sun
Een van de plunderaars die een winkel overhoop haalden, wordt opgepakt.
REUTERS / Jim Bourg
REUTERS / Shannon Stapleton
Een man is bespoten met pepperspray en heeft daarna melk over zijn gezicht gegoten.
REUTERS / Shannon Stapleton
EPA / Noah Scialom
AP / Matt Rourke
AP / Algerina Perna / The Baltimore Sun
EPA / Michael Reynolds
Drew Angerer / Getty Images / AFP
Drew Angerer / Getty Images / AFP
AP / Matt Rourke