Zakelijk is het niet, maar wel gezellig

Machtelt (35), Leon (37), Melle (5) en Evi (3) uit Amstelveen hebben dit jaar speciaal spullen bij elkaar gezocht om te kunnen verkopen. Opruimen was niet nodig, ze hadden er gewoon zin in. We doen alles voor vijftig cent weg”, zegt Machtelt. Het gezin gaat dit jaar voor de gezelligheid, niet voor het geld.
Machtelt (35), Leon (37), Melle (5) en Evi (3) uit Amstelveen hebben dit jaar speciaal spullen bij elkaar gezocht om te kunnen verkopen. Opruimen was niet nodig, ze hadden er gewoon zin in. We doen alles voor vijftig cent weg”, zegt Machtelt. Het gezin gaat dit jaar voor de gezelligheid, niet voor het geld. Foto Merlijn Doomernik

Oude spullen verkopen op de vrijmarkt, dat ruimt zo lekker op. Oh ja, en je verdient er natuurlijk ook nog wat mee. En dat geld is dan voor in de spaarpot of om bier van te kopen later op de dag. Deze mensen hopen vandaag in ieder geval wat geld te verdienen.

    • Redactie NRC