UEFA veroordeelt Feyenoord tot Europees duel zonder publiek

Feyenoord moet twee duels spelen zonder publiek, waarvan een voorwaardelijk. Ook legt de UEFA 100.000 euro boete op aan de club, als straf voor het gedrag van supporters tijdens de wedstrijd Feyenoord – AS Roma.

Feyenoordspeler Mitchell Te Vrede krijgt rood van scheidsrechter Clement Turpin.

Feyenoord moet twee duels spelen zonder publiek, waarvan een voorwaardelijk. Het gaat om de eerste Europese thuiswedstrijd. Dat heeft de UEFA besloten naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens het duel met AS Roma.

De straf bestaat uit twee delen. Voor racistisch gedrag van supporters op de tribune moet Feyenoord 50.000 euro boete betalen en een wedstrijd spelen zonder publiek. Voor het afsteken van vuurwerk, het gooien van voorwerpen op het veld en het blokkeren van de trappen in De Kuip moet Feyenoord 50.000 euro betalen. Ook heeft de club een voorwaardelijk duel opgelegd gekregen zonder publiek, met een proeftijd van twee jaar.

Feyenoord zegt het vonnis nader te zullen bestuderen en zich te beraden op eventuele vervolgstappen.

Wedstrijd stilgelegd

Op 26 februari werd de thuiswedstrijd tegen AS Roma tijdelijk stilgelegd. Uit woede over een rode kaart voor Mitchell te Vrede gooiden supporters voorwerpen op het veld. Ook gooiden ze een opblaasbanaan op het veld, mogelijk richting een donkere speler van AS Roma.

Twitter avatar theScore theScore Feyenoord supporters apparently threw an inflatable banana at Roma’s Gervinho. http://t.co/Eh2m1rzGsR http://t.co/jP8DncB2aR
    • Mirjam Remie