Twente-fans keren zich tegen trainer, ME grijpt in

De ME heeft gisteravond meerdere charges uitgevoerd rond de Grolsch Veste nadat FC Twente-supporters verhaal kwamen halen bij de hoofdingang van het stadion in Enschede na de verloren wedstrijd tegen AZ (0-2). De woede van de fans richt zich op hoofdtrainer Alfred Schreuder en zijn technische staf. Tijdens de wedstrijd hingen rond het veld spandoeken die de trainer opriepen de eer aan zichzelf te houden.

Door de tegenvallende prestaties, versterkt door de zes punten aftrek die de club kreeg wegens financieel wanbeheer, is Twente afgezakt naar de twaalfde plek. Op dit moment lijkt ontslag van Schreuder niet aan de orde. FC Twente, dat met een bezuinigingsoperatie bezig is waarbij de begroting met bijna 9 miljoen euro verlaagd wordt naar 36 miljoen euro, ontbreekt het aan de financiële middelen om zich te ontdoen van zijn trainer. Na dit seizoen volgt een evaluatie.

Schreuder debuteert dit seizoen als hoofdtrainer, al had hij de facto vorig seizoen onder Michel Jansen ook al de leiding toen hijzelf echter nog niet over de benodigde trainersdiploma beschikte. FC Twente werd toen derde. „Ik ben ook maar een mens en doe de afgelopen zeven jaar mijn best voor de club en blijf dat doen”, zei Schreuder bij de NOS. „Uiteindelijk word ik hier sterker van. Dat weet ik zeker.”

AZ kwam na tien minuten spelen op voorsprong door een fraaie omhaal van verdediger Wesley Hoedt, waarna de marge tien minuten voor rust werd verdubbeld na een vlotte aanval afgerond door Aron Jóhannsson. (NRC)