Van Asten behaalt landstitel

Leopold van Asten is gisteren in Mierlo gehuldigd als de nieuwe Nederlandse kampioen bij de springruiters. Hij veroverde de titel met de ruin Zidane. De combinatie hoefde in de tweede manche van het beslissende derde NK-onderdeel niet tot het uiterste te gaan. Van Asten concentreerde zich op een foutloze ronde en nam een strafpunt door tijdsoverschrijding voor kennisgeving aan. Titelverdediger Maikel van der Vleuten eindigde ditmaal als tweede. De Brabander bereed niet Verdi NOP, zijn beste paard van stal. De hengst kreeg rust na zesde te zijn geworden in de wereldbekerfinale in Las Vegas. Zijn vervangster Arera C deed het voortreffelijk met drie onberispelijke omlopen. Alleen donderdag in het jacht viel een balk. Jeroen Dubbeldam (SFN Zenith NOP) moest genoegen nemen met brons. Bondscoach Rob Ehrens keek positief terug. „We staan er goed voor. Ik kan een heleboel teams gaan invullen de komende maanden met het oog op het EK in augustus in Aken.” (ANP)