Saoedische coalitie Weer luchtaanvallen op Houthi’s in Jemen

foto afp

De door Saoedi-Arabië geleide coalitie die strijdt tegen Houthi-rebellen in Jemen heeft gisteren luchtaanvallen uitgevoerd op militaire doelen in de hoofdstad Sana’a en op verschillende andere plekken in het land. Bij de aanvallen zouden zeker 90 doden zijn gevallen. Vorige week kondigde Saoedi-Arabië nog aan te willen stoppen met de bombardementen, die ongeveer een maand geleden begonnen. Saoedi-Arabië en zijn sunnitische bondgenoten vechten tegen de shi’itische Houthi-rebellen, die zich verzetten tegen de naar Saoedi-Arabië gevluchte president Abd-Rabbu Mansour Hadi. Ook op de grond, in de strategisch belangrijke havenstad Aden vonden gisteren gevechten plaats tussen lokale milities en Houthi-strijders.

    • Reuters