Kort album vol rauwe energie en rustpunten

None

Op zijn debuut Garage Moi (2013) toonde Marzio Scholten met zijn band Identikit al een open geest: jazz mengend met indierock. De opvolger, Here Comes A Riot, is een 27 minuten durende EP (5 tracks) die nog steviger klinkt. Identikit bestaat naast gitarist Marzio Scholten uit altsaxofonist Lars Dietrich, tenorsaxofonist Jasper Blom en een ritmesectie van bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn. De rauwe energie van de opnames is rechtstreeks gevangen. Scholten, die bewust koos voor een kort album, heeft de nummers precies zoals opgenomen op de plaat gezet. Geen edits, pauze, en alles in one take. Het is een ongepolijste, vurige aanpak die zijn vruchten afwerpt. De band grijpt goed in elkaar in door gierende elektrische gitaar opgestuwde, rockende jazz met melodische wendingen. Maar er zijn ook fraaie, rustiger opgebouwde momenten zoals in We stand Alone dat na een lange aanloop steeds ronder en vetter wordt.

    • Amanda Kuyper