Massa-executie door IS, 185 Irakezen gedood

Hoge Iraakse veiligheidsfunctionarissen hebben gisteren tegen het Duitse persbureau DPA gezegd dat de de sunnitische terreurbeweging Islamitische Staat (IS) 185 Iraakse militairen, onder wie verschillende hoge officieren, hebben geëxecuteerd. 140 militairen zouden direct zijn gedood na de inname van een militaire basis bij het iets ten noorden van Ramadi gelegen Thertharmeer, 45 anderen zouden zijn meegenomen naar Falluja en daar zijn gedood. Het bericht wordt niet door andere bronnen bevestigd. Bij verschillende aanslagen in de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn gisteren zeker achttien mensen omgekomen. De dodelijkste aanslag vond plaats op het Khilani-plein, waar zeven mensen werden gedood. Bij twee aanslagen in Baquba, in de provincie Dijala, kwamen 18 burgers om.

    • DPA
    • Ap