In beeld

Een oud aquarium, barbies en een erfenis. Te koop op de Vrijmarkt

Het is vandaag Koningsdag, een officiële vrije dag voor iedereen. De enige dag in het jaar waarop je legaal alcohol op straat mag drinken. Vorig jaar gaven we op Koningsdag gemiddeld 32,31 euro uit. Dat gebeurde vooral op vrijmarkten en festivals. In de grote steden gaven Nederlanders ruim 6 euro meer uit. Op de vrijmarkt kocht de gemiddelde bezoeker voor 25 euro aan spullen. Wat verkochten deze families vandaag?
Line (42), Jesse (9) en Sil (7) uit Rotterdam zijn vanochtend om 8 uur al begonnen met verkopen. Naast het oude speelgoed hebben de jongens ook zelfgebakken muffins verkocht. De zaken gingen goed, in totaal hebben ze 119 euro en 85 cent verdiend. Sil heeft daarna het één en ander op de kop weten te tikken op de vrijmarkt: een grote poster van Tweety en Sylvester, een springstok, een robot en een kandelaar voor Line. Jesse hield het bij een paar stripboeken.
Merlijn Doornerik
Caroline (39) en Fiene Muller (6) uit Haarlem hebben een goede dag gehad. Alle hot items, de maxicosi, het wagentje, het hobbelpaard en het fietsstoeltje zijn voor goede prijzen verkocht. Het fietsstoeltje zelfs voor vijfendertig euro. Volgens Caroline durfden de meeste mensen maar weinig af te dingen. Dat is de totale opbrengst ten goede gekomen: 150 euro.
Merlijn Doornerik
Mika (9) en Nalini (9) uit Leiden hebben vandaag heel veel verkocht. Ze hoopten veertig euro te verdienen, het werd tweeëntachtig euro en zestig cent. Het aquarium van Mika is niet verkocht, de fiets van Nalini wel, voor tien euro. Een beetje van het geld hebben ze vandaag al uitgegeven aan lekkers voor henzelf, aan donald ducks en aan knuffels.
Merlijn Doornerik
Bij Gea (41), Anneke (66), Elyse (6) en Yvar (7) uit Oegstgeest valt de opbrengst dit jaar tegen, vinden ze. In totaal is er 250 euro verdiend. Gea had gehoopt op 150 euro voor haarzelf, maar dat zit er tot nu toe niet in. Mensen willen maar weinig betalen, er wordt bijzonder veel afgedongen. De krokodilspiegel is voor drie euro weggegaan. Dat had wel wat meer mogen zijn, vindt Gea. „Niets”, zegt Gea. „Het zijn alleen maar oud speelgoed en oude kleren. Ik hoop dat alles verkocht wordt. Dat ruimt op.”
Merlijn Doornerik
Jurre (8) en Mila (10) uit Leiden hebben veel meer geld verdiend dan ze hadden verwacht. Ze hoopten op zeventig euro, het werd 184,70. De Barbies deden het, zoals verwacht, erg goed: er zijn er nog maar een paar over. De skelter en de afstandbestuurbare auto zijn samen voor dertig euro weggegaan.
Merlijn Doornerik
Shawney (20) en Danielle (25) uit Duivendrecht hebben vandaag 69,50 euro verdiend. De grabbelton was in het begin niet erg in trek, tot Shawney besloot er mee rond te gaan lopen. Dat werkte. De dvd’s van Danielle zijn niet verkocht. Daar is ze eigenlijk wel blij mee.
Merlijn Doornerik
Machtelt (35), Leon (37), Melle (5) en Evi (3) uit Amstelveen hebben meer binnengehaald dan ze dachten. Het gezin hoopte op dertig euro, maar heeft uiteindelijk 55,65 verdiend. Winst is gemaakt op de Nomads rugzak: Machtelt en Leon kochten die een paar jaar geleden op Koninginnedag voor vijf euro, en verkochten hem vandaag voor zeven. Machtelts vestje is verkocht aan een mevrouw die hem erg goed paste. Ze kreeg er niet veel voor, 2 euro, maar had er wel een goed gevoel bij.
Merlijn Doornerik
Aisha (33) is tevreden over de verkoopdag in Maarssen. Ze heeft in totaal 140 euro verdiend. De grote verzameling hallmark-kaarten is voor éénderde verkocht. De witte spiegel is blijven staan. Het hoogste bedrag, drie euro, heeft ze gekregen voor een loopwagentje voor kinderen.
Merlijn Doornerik