Bokser Klitsjko verdedigt met succes wereldtitel in vlak duel

Voor de achttiende keer op rij heeft de 39-jarige Vladimir Klitsjko een aanval op zijn wereldtitel afgeslagen.

Bokser Vladimir Klitsjko heeft voor de achttiende keer op rij met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht verdedigd. De 39-jarige kolos uit Oekraïne versloeg zaterdagavond in Madison Square Garden in New York de Amerikaan Bryant Jennings.

Het verwachte spektakel bleef uit. Klitsjko kreeg niet echt vat op zijn dertigjarige tegenstander, die goed incasseerde en zelf ook uitdeelde. De titelhouder won op punten. Na twaalf ronden oordeelden de drie juryleden in het voordeel van de man, die zijn kampioensgordels van de bonden WBA, WBO en IBF behield. De uitslag van de jury was unaniem: 118-109, 116-111 en 116-111.

Klitsjko bokste voor de 27ste keer in zijn carrière om de wereldtitel en hij evenaarde daarmee het record van legende Joe Louis. De Oekraïner boekte zijn 64ste zege als profbokser. „Jennings was erg beweeglijk en moeilijk te raken. Ik kon niet de klappen uitdelen die ik wilde. Helaas, het was geen indrukwekkende overwinning”, verontschuldigde Klitsjko zich bijna voor het matte titelgevecht.

De kampioen scoorde de punten met combinaties van slagen, maar zijn gevreesde uithaal met rechts kwam amper door. Jennings verdedigde goed en werd naar het einde van de partij zelfs wat agressiever. Het leverde Klitsjko een snee onder zijn linkeroog op. „Ik heb hem zeker honderd keer op zijn lichaam geraakt en weinig op het hoofd, maar voor mijn gevoel was het krachtsverschil niet zo groot”, zei Jennings, die negentien partijen ongeslagen was voor de confrontatie met Klitsjko.

„Vladimir toonde vandaag geen killersinstinct”, meende broer Vitali Klitsjko, de burgemeester van Kiev die in New York het gevecht aanschouwde.

Het dieptepunt voor Klitsjko was de tiende ronde toen hij werd bestraft voor afklemmen. Jennings had al voor de wedstrijd hiervoor aandacht gevraagd bij scheidsrechter Mike Griffin. (AP/ANP)