Kwartaalwinst Deutsche Bank gehalveerd door Libor-boete

Deutsche Bank heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de helft minder winst geboekt dan een jaar eerder. De bank zette een groot bedrag opzij voor mogelijke boetes, onder meer vanwege de omvangrijke fraude met de interbancaire rente Libor. Dat blijkt uit de gisteren gepubliceerde cijfers van de bank. De Libor-boete werd afgelopen week uitgedeeld. Omgerekend moet de bank 2,3 miljard euro betalen aan de Britse financieel toezichthouder. Daarmee heeft de bank de hoogste boete gekregen van de betrokken banken. De Rabobank moest eerder 770 miljoen euro betalen. In het eerste kwartaal zette Deutsche Bank 1,5 miljard euro opzij voor verwachte boetes en schikkingen in rechtszaken. Eind maart was die pot gevuld met in totaal 4,8 miljard euro. (NRC)