Shell, KLM en Twitter met cijfers, oordeel over woekerpolissen

Foto EPA

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Ze moesten samen het machtigste mediabedrijf van de VS worden: Comcast en Time Warner. Moesten, want de miljardenovername gaat (vooralsnog) niet door. Helaas, voor de ontevreden tv-kijkers van Time Warner. Donderdag komt het bedrijf met kwartaalcijfers.

2. Shell is nog wél in een overname verwikkeld. Het Brits-Nederlandse bedrijf wil BG overnemen, een Brits olie-en gaswinningsbedrijf. Zes vragen over die megadeal van 65 miljard euro. Op donderdag de eerste resultaten van dit jaar.

3. Daar zijn er trouwens een hoop van deze week, presentaties van kwartaalcijfers. In Silicon Valley, bijvoorbeeld. Eerst techgigant Apple, dat de lancering van de Apple Watch (een beetje) heeft verknald. Op dinsdag volgt Twitter. Drie veranderingen moeten het bedrijf 2015 door helpen. Werkt het al? En dan is er nog GoPro (ook dinsdag), dat steeds meer concurrenten krijgt.

4. Het is al lang geleden dat er echt positief nieuws bij Air France-KLM vandaan kwam. Bezuinigingen, slechte resultaten, een ontslagen topman. Zijn er donderdag wel positieve cijfers te melden?

5. Uitkeringsinstantie UWV - geplaagd door ICT-projecten - krijgt een nieuwe directeur. Vanaf deze week wordt Tof Thissen ingewerkt bij zijn divisie.

6. Zijn ze nou nog niet uitgewoekerd? Nee. Het Europese Hof van Justitie doet woensdag uitspraak over de woekerpolissen van Nationale Nederlanden. De verzekeraar zou een kleine 600.000 van die polissen hebben afgesloten.

7. En tot slot: Koningsdag. Niet iedereen mengt zich in het feestgedruis: de beurs is gewoon open.

    • Annemarie Sterk