Man geliquideerd in Amsterdam - gaat om 26-jarige crimineel

Politieagenten in een politieauto. Foto ANP/ Koen van Weel

In Amsterdam-Osdorp is even na 2.00 uur vannacht een man in een auto geliquideerd, meldt de politie. Het gaat om de 26-jarige crimineel Baris Önder, zo zegt zijn advocaat tegen persbureau ANP. De politie meldt in ieder geval dat het om een 26-jarige Amsterdammer gaat.

Het slachtoffer werd onder vuur genomen in de S.F. van Ossstraat. De auto werd doorzeefd met kogels en heeft een aantal geparkeerde auto’s geraakt. Volgens de politie is de schutter of zijn de schutters gevlucht in een zilvergrijze BMW of Mercedes.

Volgens Het Parool was Önder verwikkeld in vele conflicten en strafrechtelijke onderzoeken. In december werd zijn vriend en compagnon Murat Garki (25) doodgeschoten in de Amsterdamse Rivierenbuurt. De twee waren kort verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Aytas Göraler in januari vorig jaar in Amsterdam-West. Ze werden ook verdacht van het afpersen en ontvoeren van een drugshandelaar in Julianadorp en Purmerend in april 2013.

    • Frank Huiskamp