Drukke koningsnacht in grote steden - singel Utrecht even dicht

Traditiegetrouw gaat de vrijmarkt in de binnenstad van Utrecht al de avond voor Koningsdag van start. Foto ANP / Erik van 't Woud

Het is vanavond behoorlijk druk in de grote steden tijdens koningsnacht. In Utrecht werd de Weerdsingel aan het begin van de avond een minuut of twintig afgesloten omdat er te veel mensen waren.

Twitter avatar GemeenteUtrecht Gemeente Utrecht Vrijmarkt Weerdsingel OZ te druk, zoek een ander leuk gebied! #vrijmarkt030 #Koningsdag030

Een woordvoerster van de gemeente Utrecht tegen persbureau ANP:

“Via lichtkranten en Twitter hebben we mensen er op gewezen dat ze beter naar andere plekken konden gaan. Problemen hebben we nog niet gehad. Het is gezellig druk, en best wel koud.”

De Weerdsingel in Utrecht:

De woordvoerder schat in dat er ongeveer net zoveel mensen zijn als vorig jaar tijdens koningsnacht. Toen brachten totaal zo’n 100.000 mensen de avond en nacht door in het centrum van Utrecht. De vrijmarkt begon zondag om 18.00 uur en duurt 24 uur. In de stad zijn verder diverse optredens van bandjes en dj’s.

In Den Haag sprak de politie tegen ANP van een ‘gezellige drukte’ tijdens het Life I Live Festival. De Grote Markt wordt af en toe afgesloten vanwege te grote toeloop. Maar volgens een woordvoerster van de politie zijn er nog geen grote incidenten geweest. “De sfeer is vooral feestelijk”, aldus de zegsvrouw.

Ook in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam is alvast een feestelijk voorproefje op Koningsdag.

    • Eva Smal