In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week beelden van rijen voor de Apple Store, het Kinderfestival in Ankara en de vulkaanuitbarsting in Chili.
Somaliërs dragen zwaardvissen naar de zee op een markt in Mogadishu, Somalië.
AP / Farah Abdi Warsameh
De 12-jarige Catherine Amidu, een albinomeisje, wandelt door een maïsveld in Nkole, Malawi. In het arme Zuid-Afrikaanse land zijn sinds december zes albino's vermoord.
AFP / Gianluigi Guercia
Leden van de Barrio 18-gang wachten op de aankomst in de Gotera-gevangenis, San Francisco. De regering van El Salvador verhuist 1.177 gevangenen in de hoop het geweld in het eigen land in te perken, zo schrijven lokale media.
Reuters / Jose Cabezas
Migranten verlaten het schip van de Italiaanse kustwacht in de Siciliaanse haven Catania. Deze week verzamelden de Europese leiders in Brussel om te overleggen over de migrantenstroom.
AFP / Alberto Pizzoli
Een man leidt ezels over een brug over de Nu-rivier in Bingzhongluo, in het zuidwesten van China. De Chinese regering wil verschillende dammen in de rivier bouwen. Dit is de laatste rivier zonder dammen in het zuidoosten van Azië.
AFP / Greg Baker
Een 23-jarige strijder en ex-marinier uit de Verenigde Staten, door Koerdische strijders Hewal Agir genoemd, beveiligt een uitkijkpunt tijdens een aanval tegen Islamitische Staat. Internationale strijders, van wie sommigen geen enkele ervaring hebben, komen naar Syrië om de Koerdische strijders te helpen in de gevechten tegen Islamitische Staat.
AFP / Uygar Onder Simsek
Rook stijgt op uit een verbrand voertuig, nadat lokale Zuid-Afrikanen voertuigen en gebouwen in de buurt in brand hebben gestoken in een golf van geweld tegen buitenlandse immigranten in Johannesburg. In de afgelopen twee weken kwamen zeker zeven mensen om in het xenofobisch geweld.
EPA / Kim Ludbrook
Een demonstrant wordt geblokkeerd door politieagenten bij een demonstratie in het centrum van Seoul, Zuid-Korea. Zo'n 260.000 werknemers namen deel aan een staking van een dag. Onder hen waren 60.000 ambtenaren en 10.000 leraren. Ze protesteerden tegen de overheid, die regels om mensen te ontslaan wil versoepelen.
Reuters / Kim Hong-Ji
Een non ontmoet paus Franciscus op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad.
EPA / Angelo Carconi
Spullen uit een huis dat is getroffen door een luchtaanval door de Saoedische coalitie in Jemen worden weggedragen. De foto is genomen in Sana'a.
Reuters / Khaled Abdullah
Red Bull-coureur Daniel Ricciardo uit Australië rijdt tussen City Hall en Burgtheater in Wenen.
Reuters / Leonhard Foeger
Een Israëlische jongen kijkt door een wapen tijdens een training van de Israeli Defense Forces op de Westelijke Jordaanoever tijdens de viering van de 67e Onafhankelijkheidsdag van Israël.
Reuters / Ronen Zvulun
Park Seon Ju uit Zuid-Korea in actie tijdens de Group A-match.
Reuters / Jeremy Lee
De Calbuco-vulkaan in het zuiden van Chili spuwt as en lava. De vulkaan barstte woensdag uit. In een straal van tien kilometer rondom de vulkaan werden mensen geëvacueerd.
AFP / Aton Chile
Mensen liggen op de grond voor de opening van een nieuwe Apple Store in Hangzhou, China. Het is de negentiende Apple Store in China en de tweede in de stad.
Reuters
Ringstaartmaki's in een dierentuin in Cymiana, bij Turijn. Het dierenpark, genaamd Torino, is een park waar dieren niet worden gescheiden door kooien of tralies maar door natuurlijke barrières.
AFP / Marco Bertorello
Een toneelstuk tijdens de Torino Comics-boekenbeurs in Turijn.
AFP / Giuseppe Cacace
FOTO VAN DE WEEK. Hamburg ,23 april. Deze week hebben we twee foto’s bij elkaar gevoegd. De politie van Hamburg onderschepte een container uit Latijns-Amerika met 257 kilo cocaine. Deze drugsbaronnen kunnen ook aan de slag als decorateurs. De cocaïne is met smaak en veel gevoel voor kleur ingepakt . De douanebeambte Niels Hennig (in het midden) laat ingenomen pakketjes cocaïne zien. Straatprijs van de hele lading: zo'n 16,7 miljoen euro.
EPA / Daniel Bockwold
De Turkse premier Ahmet Davutoglu (in het midden) poseert met kinderen van verschillende nationaliteiten tijdens het Kinderfestival in Ankara.
AFP / Adem Altan
Een migrant verlaat het schip van de Italiaanse kustwacht in de haven van Catania. De Europese Unie heeft voorgesteld om het budget voor reddingsoperaties op de Middellandse Zee te verdubbelen, nadat vorige week zo'n negenhonderd immigranten om het leven kwamen nadat hun vluchtelingenboot was gezonken. .
Reuters / Alessandro Bianchi