25ste landstitel voor Bayern München na verlies Wolfsburg

Bayern München viert de overwinning op de eigen website. Afbeelding: Bayern München

Bayern München is opnieuw kampioen van Duitsland. De ploeg van de geblesseerde Arjen Robben is niet meer te achterhalen door Wolfsburg, dat vandaag op de valreep verloor van Borussia Mönchengladbach.

Ook als Max Kruse in de negentigste minuut niet had gescoord namens Borussia, was Bayern kampioen geweest. Na de winst van de ploeg uit München gisteravond op Hertha BSC, was al het puntverlies van de naaste belager genoeg voor de titel. Met nog vier wedstrijden te spelen, bedraagt de onoverbrugbare achterstand van Wolfsburg vijftien punten.

Het is de 25ste keer dat Bayern de titel wint in de Bundesliga. Het is bovendien de derde titel op rij en de tweede voor trainer Pep Guardiola. De formatie heeft in de Duitse beker en de Champions League ook nog kans op een hoofdprijs. In beide toernooien heeft Bayern de laatste vier bereikt.

Eerder op de dag maakte Bayern bekend dat Arjen Robben weer op het teamtrainingsveld te vinden is. Bijna zeven weken geleden liep hij een buikspierblessure op.

Mogelijk kan de Bedumer in Duitse beker zijn rentree maken. De halve finale tegen Borussia Dortmund wordt overmogen gespeeld.

Bekijk een interview met Robben (in het Duits):

    • Eva Smal