Weer

Na een droge en vrij zonnige periode is het neerslagtekort opgelopen. De zon is al sterk in april, vergelijkbaar met augustus. Zo vindt veel verdamping plaats. Regen is dus welkom in de natuur op dit moment. Die regen komt eraan, want de komende tijd wordt het erg wisselvallig. De wind is gedraaid naar het zuidwesten en zo kunnen storingen van lagedrukgebieden ons weer bereiken. Soms kan het ook stevig gaan waaien.

Zaterdagmiddag en in de avond kan het van tijd tot tijd regenen. De bewolking overheerst en de zon is amper te zien. Wellicht dat het aan het einde van de dag in het westen van het land wat meer opklaart en droger wordt.

De temperatuur is nog wel vrij normaal voor deze tijd van het jaar met 12 graden aan zee tot 16 graden landinwaarts.

Op zondag wordt de lucht iets onstabieler, waardoor regen- en onweersbuien kunnen vallen. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het nog 2 graden warmer dan op zaterdag.

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat op Koningsdag de ochtend het natst verloopt. In de middag laat de zon zich weer wat vaker zien. Bij een stevige zuidwester wordt het wel koud, slechts 10 tot 12 graden.