Ondanks scheuren toch avondje NAC

De degradatiekraker van NAC Breda tegen Heracles Almelo kan zaterdagavond gewoon doorgaan. Het beton van de hoofdtribune van het NAC-stadion is ernstig aangetast, maar dankzij een noodoplossing lopen de supporters geen gevaar.

Een dag voor de belangrijke wedstrijd van NAC Breda tegen Heracles Almelo, had niemand het over voetbal. Bij de club ging het maar om één ding: kunstmest. Door een ingang van de hoofdtribune van het NAC-stadion werd een vrachtwagen gereden met 1.500 zakken kunstmest van elk 25 kilogram. Deze werden door mensen met een taakstraf op de tribunestoeltjes gelegd. Nauwkeurig testten bouwkundigen wat deze zware belasting zou doen met de scheuren in de hoofdtribune. „Saai zal het hier nooit worden”, glimlachte trainer Robert Maaskant.

Er zitten al jaren scheuren in het beton van de hoofdtribune. Ongevaarlijk, concludeerde de gemeente Breda. Uit nieuwe berekeningen bleek donderdag dat supporters mogelijk toch risico konden lopen. Dus moest er vrijdag in allerijl worden getest. Conclusie: het publiek is welkom, maar wel na plaatsing van ‘stempels’ onder de hoofdtribune.

Algemeen directeur Justin Goetzee: „Het wordt een ouderwets avondje NAC.”

    • Bram Endedijk