Op The Hoff staat fysiek geen maat

Check The Hoff. Motorcross is een stoere zaak: dus zien we Glenn Coldenhoff (1991) dit weekend met donderend geraas over de baan in Valkenswaard knallen. Waar zijn jongere collega Jeffrey Herlings als een komeet naar de crosstop schoot in de lichte MX2-klasse, klimt Coldenhoff geleidelijk omhoog op de grootste machines van allemaal. Op zijn Suzuki RM-Z 250 nadert hij Antonio Cairoli, de koning van de koningsklasse, die tegenwoordig MXGP heet.

The Hoff, heet hij in het circuit, waar geen maat staat op zijn mentale en fysieke hardheid. Een paar maanden geleden brak hij een teen. Dat gaf hij toe. Om dan ook nog te klagen over een tweede pijnlijke teen, dat ging hem te ver. Dus werd pas later duidelijk dat hij niet één, maar twee tenen had gebroken. De eerste races van het seizoen reed hij dus met pijn, maar voor Valkenswaard is de man uit Heesch helemaal klaar. Zondag wordt het bovendien echt crossweer: een neerslagkans (en dus modderkans) van liefst 90 procent! Dus zo glimmend ziet de motor van Caldenhoff er straks niet meer uit. Om van dat geweldige witte hondje maar te zwijgen.