Grote zaal Vredenburg dicht

De grote zaal van het Utrechtse muziekcomplex TivoliVredenburg blijft vermoedelijk vier tot zes weken gesloten. Afgelopen dinsdag raakte een plafondplaat van ongeveer drie à vier vierkante meter los. Er waren op dat moment geen mensen in de zaal. De gemeentelijke Utrechtse Vastgoed Organisatie, eigenaar van het pand, liet daarop direct een onderzoek instellen. Gistermiddag werd besloten dat in ieder geval zes van de 27 geplande concerten worden afgelast. Voor de overige concerten, waaronder een optreden van Frans Bauer woensdag, wordt gezocht naar andere locaties. TivoliVredenburg werd vorig jaar geopend en ontstond na een fusie tussen popzaal Tivoli, klassiekemuziekzaal Vredenburg en Stichting Jazz Utrecht. Vlak na de opening werd een geluidslek ontdekt: bastonen uit de popzaal Ronda zouden doorklinken in kamermuziekzaal Hertz, waardoor niet tegelijkertijd in de zalen kon worden geprogrammeerd. Ook liepen de bouwkosten hoog op, uiteindelijk tot 150 miljoen euro. (NRC)