‘Ik werkte op m’n 14e al bij een accountant’

Hans van Gool

(44) is sinds 1 januari financieel directeur bij rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener ARAG. Hij kwam over van de afgesplitste vastgoedtak van SNS Reaal.

1. Vanwaar deze stap?

Bij mijn vorige baan hield ik de financiën in de gaten, nu omvat mijn functie ook risicomanagement, actuariaat en ICT. Daarnaast ben ik vanuit het management eindverantwoordelijk voor de financiën.

2. Kruiwagen?

Ik werd door een headhunter benaderd. Ik was geschikt door ervaring op leidinggevend gebied, mijn internationale ervaring in onder andere Duitsland, en door mijn ervaring in de turbulente jaren die ik meemaakte bij de nationalisatie van SNS Reaal.

3. Eerste daad?

Ik heb eerst de afdelingen onder mijn verantwoordelijkheid opnieuw ingericht. Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een afdeling actuariaat, en steek ik tijd in het binnenhalen van mensen voor openstaande managementposities.

4. Nest?

Ik kom uit een nuchter en gereformeerd gezin. Mijn moeder zorgde voor ons, mijn vader was hoofd administratie in een verpleeghuis.

5. Studie?

Bedrijfseconomie in Maastricht en Glasgow en de registercontrollersopleiding aan de VU.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Tijdens mijn middelbare schooltijd had ik al bijbaantjes bij een klein accountantskantoor en bij een bank. Ik wist toen al snel dat ik iets in de financiële richting wilde gaan doen.

7. Wat wilt u later worden?

Mijn focus ligt nu op deze functie. In de toekomst zou ik wel een eindverantwoordelijke financiële functie bij een groter bedrijf willen, of misschien ergens algemeen directeur worden.

    • Maurice Boyer
    • Marloe van der Schrier