De beste graphics van de week

Dit is de week aan de hand van de beste infographics op NRC Q

Van irritante collega’s…

Luiheid, gebrek aan collegialiteit, geen teamspirit en onbetrouwbaarheid. We vinden nogal wat van onze collega’s, blijkt uit het boek Collega’s en andere ongemakken van hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk. Opvallend: over onszelf zijn we stukken positiever. Zo zegt 15 procent van de ondervraagden dat anderen zich aan “niks” kunnen ergeren bij henzelf.

… tot superhelden

Woensdag ging het tweede deel van The Avengers in première. En dat betekent naar alle waarschijnlijkheid weer goede kritieken en vooral veel omzet uit kaartverkoop. De stripsuperheldenfilm tevens cashcow van comicmaker Marvel scoorde in 2012 flink met de verzamelfilm van superhelden als Iron Man en Hulk. NRC Q zette de successen én flops van Marvelfilms sinds 2000 op een rij.

marvel-boxoffice-scatter-v2

Van cashen met Star Wars…

Nog een merk dat casht met (sci-fi)superhelden: Hasbro. De Amerikaanse speelgoedfabrikant maakt onder ander speelgoed van Star Wars, Transformers en G.I. Joe-karakters. De regenboogkleurige knuffelpaardjes van My Little Pony moeten de meisjes naar speelgoedwinkels lokken, en ook dat lijkt aardig te lukken. Al komen de miljarden dollars toch vooral van de jongens, blijkt uit de laatste jaarcijfers van het bedrijf.

…tot problemen op Schiphol

Wisselstoringen, brandmeldingen, seinstoringen of een combinatie van alles: het is bijna dagelijkse kost voor forenzen die over het traject rijden. En deze week was het wéér raak op station Schiphol. Hoe zit het eigenlijk met de treinstoringen in Nederland? Bekijk de cijfers over vanaf 2011 op deze interactieve kaart.

Zoom in of uit met de ‘+’ of ‘-’ knoppen of vul een plaatsnaam in in de zoekbalk. Hoe groter de bol, hoe meer storingen in de periode januari 2011 t/m april 2015. Brondata: Rijdendetreinen.nl

ICYMI: de belangrijkste binnenlandse economische cijfers van deze week

Zoek je werk? Dan moet je in de provincie Utrecht zijn. Tenminste, als je in de ICT, zakelijke dienstverlening of financiële sector wilt werken. Dit blijkt uit een analyse van vacaturedatabank Adzuna op basis van 130.000 vacatures op de site. Het bureau zette het aantal vacatures af tegen de beroepsbevolking, per provincie. En dat ziet er zo uit op de kaart:

En verder:

    • Yordi Dam