Wie kregen er een lintje? Zoek het op in deze zoekmachine

ANP / Sander Koning

Wie kregen er dit jaar een lintje? Een paar bekende mensen, zoals komiek Jorgen Raymann, oud-directeur van de ANWB Guido van Woerkom en schrijver LH Wiener. Maar de meeste gedecoreerden zijn niet bekend.

Het grootste deel van de onderscheidingen (2.773 van de 2.838) ging naar vrijwilligers. Er zijn 1.021 vrouwen gedecoreerd en 1.817 mannen. 87,91 procent van de gedecoreerden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In de provincie Drenthe is het aandeel vrouwen het grootst: 41,33 procent; in de provincie Zuid-Holland is het aantal vrouwen die een lintje kregen het hoogst (218 vrouwen). In Noord-Brabant werden de meeste mensen onderscheiden: 548 personen.

Benieuwd wie dat allemaal zijn? Zoek hieronder in de zoekmachine op achternaam, soort onderscheiding, jaar en woonplaats.

    • Mirjam Remie