Nadal in de aanloop van Roland Garros vroeg uitgeschakeld in toernooi Barcelona

De Italiaan Fabio Fognini heeft gisteren in Barcelona Rafael Nadal uitgeschakeld, de nummer twee van de plaatsingslijst. Dat gebeurde in twee sets: 6-4 en 7-6. Nadal, die het Catalaanse evenement op gravel al acht keer won, werkte in de tiebreak drie matchpoints weg maar op de vierde sloeg hij de bal uit. Na afloop gaf hij toe dat de nederlaag hard aankwam in de voorbereiding op Roland Garros. „Ik speelde slecht, kon absoluut niet doen wat ik wilde”, reageerde Nadal. „Er is geen andere keus dan dit accepteren of doodgaan. Dus aanvaard ik het maar, want ik gun mezelf nog wel een kans in de toekomst.” Fognini neemt het in de kwartfinale op tegen de Spanjaard, Pablo Andujar. Deze versloeg zijn landgenoot Feliciano López met 6-3 en 6-4. De Japanse favoriet Kei Nishikori haalde de laatste acht met gemak. De Colombiaan Santiago Giraldo schakelde hij uit: 6-2 en 6-1. (ANP)