Max’ humeur blijft prima

Drie van de vier grands prix is Max Verstappen uitgevallen met motorpech, maar zijn humeur lijdt er ogenschijnlijk niet onder. De 17-jarige coureur weet hoe hij moet reageren als de media naar de problemen met zijn Renaultmotor vragen. „Het is allemaal niet ideaal, maar we moeten positief blijven, de koppen bij elkaar steken en kijken waar de problemen liggen.”

En de Toro Rosso-bolide? „Ik denk dat we een hele goede auto hebben.” In Bahrein had hij afgelopen weekeinde al vanaf de tweede ronde zijn kwakkelende motor op safe mode ingesteld om deze niet verder te beschadigen. „Punten zaten er toch niet in”. De coureur blijft optimistisch. „Een klassering in de toptien is haalbaar.”

Verstappen deed zijn relaas gisteren in Zandvoort bij de presentatie van de fandag die op 28 juni op het circuit wordt gehouden. De titel van het festijn: ‘Italia a Zandvoort driven by Max Verstappen’. Hij geeft dan demonstraties en ontmoet zijn supporters: handtekeningen uitdelen en natuurlijk merchandising.

De ‘Italiaanse’ dag wordt gehouden sinds 1990, toen nog een initiatief van de Ferrariclub Nederland. Nu dus omgedoopt tot een fandag voor Verstappen, wiens team is voortgekomen uit het Italiaanse Minardi.