Asscher wil mogelijk Voorjaarsoverleg over dumpen van uitzendkrachten

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, PvdA) overweegt een Voorjaarsoverleg tussen het kabinet en sociale partners over het lozen van flexwerkers door bedrijven. Dat heeft hij gisteren toegezegd in de Tweede Kamer, na aandringen van het CDA. Media meldden de laatste tijd dat bedrijven, zoals ING en Nationale Nederlanden, uitzendkrachten op straat zetten in aanloop naar de nieuwe Wet werk en Zekerheid. Per 1 juli krijgen uitzendkrachten na twee jaar werken recht op een ‘transitievergoeding’ bij ontslag en eerder recht op een vast contract. Omdat uitzendkrachten hiermee duurder worden, besluiten bedrijven om hen te vervangen door nieuwe uitzendkrachten. Een Kamerdebat over de kwestie leidde vorige week niet tot aanvullende maatregelen van het kabinet. (NRC)