Dit schrijven andere media vandaag

OUDEKERK AAN DE AMSTEL - Een koe van boerderij Polderzicht mag voor het eerst na de winter weer de wei in. ANP REMKO DE WAAL
OUDEKERK AAN DE AMSTEL - Een koe van boerderij Polderzicht mag voor het eerst na de winter weer de wei in. ANP REMKO DE WAAL

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media?

Druk op Telegraaf-directie opgevoerd

De directie van de Telegraaf Media Groep (TMG) komt van alle kanten onder druk te staan om niet alleen met plannen te komen om het bedrijf gezond te maken maar ook om verantwoording af te leggen.

De Stichting Administratiekantoor van Aandelen TMG, goed voor 62 procent van het aandelenbezit aandelen, wil dat de directie een buitengewone aandeelhoudersvergadering belegt, schrijft het Financieele Dagblad. De stichting verenigt een paar rijke families en verzekeraar Delta Lloyd.

Voorzitter Tom de Waard van het Administratiekantoor vindt dat het tijd is om te praten. Het is niet acceptabel dat aandeelhouders zich pas volgend jaar mogen uitlaten over de voorgenomen reorganisatie van TMG.

De Kamer wil niet dat Tulip Oil gaat boren

De Tweede Kamer is tegen de plannen van Tulip Oil om naar gas te boren bij Terschelling. De Wadden zijn als natuurgebied te belangrijk en uniek om boren toe te staan, vinden de politici, meldt de NOS.

De Partij van de Dieren kreeg een meerderheid voor een motie om de vergunning aan Tulip Oil op de lange baan te schuiven.

Henk Kamp (Economische Zaken, VVD) is de verantwoordelijke minister. Hij zegt nog geen beslissing te hebben gemaakt.

Meer huurwoningen dankzij buitenlands geld

Grote Duitse en Britse beleggers struinen Nederland af op zoek naar plekken om huurwoningen te bouwen. Dat meldt de Volkskrant.

Ze willen juist woningen bouwen in de prijsklasse waar nu bar weinig beschikbaar is: tussen zevenhonderd en duizend euro, dus boven sociale huurwoningen maar onder de torenhoge prijzen die nu gangbaar zijn op de vrije markt. Dat zeggen burgemeesters en wethouders tegen de Volkskrant.

Gisteren werd ook bekend dat het Duitse Allianz Real Estate en een niet nader genoemde Aziatische institutionele belegger 600 miljoen in het Nederlandse beleggingsfonds Vesteda stoppen.

 

 

 

    • Melle Garschagen