CL: ‘Pep’ loot oude ploeg, Juve eerst thuis tegen Real Madrid

Een medewerker van de UEFA zet de cup met de grote oren klaar voor de loting van de halve finales van de Champions League.
Een medewerker van de UEFA zet de cup met de grote oren klaar voor de loting van de halve finales van de Champions League. Foto AFP/Fabrice Coffrini

Pep Guardiola, hoofdcoach van Bayern München, mag zich gaan opmaken voor een confrontatie tegen zijn oude club FC Barcelona. De teams werden zojuist aan elkaar gekoppeld tijdens de loting voor de halve finales van de Champions League in Nyon.

Voetballiefhebbers zullen in hun handen knijpen bij de loting, waarbij de twee teams van wie vaak wordt gezegd dat ze het mooiste voetbal spelen, aan elkaar zijn gekoppeld. Voor Guardiola wordt het een speciale wedstrijd, aangezien hij nu de ploeg waar hij jaren voetbalde en ook als trainer succes mee vierde moet verslaan. Titelverdediger Real Madrid mag eerst naar Turijn voor een replay van de CL-finale in 1998 die in de Amsterdam ArenA werd gespeeld. Toen wonnen de Spanjaarden.

De complete loting:
FC Barcelona - Bayern München
Juventus FC - Real Madrid

De heenwedstrijden zijn op 5 en 6 mei en de tweede ronde van wedstrijden is een week later, op 12 en 13 mei. De finale van de Champions League is op 6 juni in Olympiastadion in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Europa League

Ook de loting van de halve finale van de Europa League werd vanmiddag verricht. Er is nog altijd kans op een volledig Italiaanse finale, nu Fiorentina en Napoli respectievelijk Sevilla en Dnipro lootten.

De complete loting ziet er zo uit:
SSC Napoli - Dnipro Dnipropetrovsk
Sevilla FC - ACF Fiorentina

Sevilla is de titelverdediger en won al drie keer de Europa League of een van haar voorgangers. Ook Napoli wist de Europese competitie al eens te winnen, in 1989 aan de hand van Diego Maradona. Voor de laatste bekerwinst van Fiorentina moet je heel ver terug in de tijd: de Italianen wonnen in 1961 de toenmalige Europa Cup II. Dnipro is dit seizoen voor het eerste zo ver gekomen in het bekertoernooi.

De halve finales worden gespeeld op 7 en 14 mei. De Europa League komt tot een climax op 27 mei, als de eindstrijd wordt gespeeld in het Nationaal Stadion in Warschau in Polen.

    • Sam de Voogt