Tweede grote uitbarsting vulkaan in Zuid-Chili

None
Foto David Cortes Serey/AP

Deze week is de Chileense vulkaan Calbuco voor het eerst in 54 jaar uitgebarsten. Voor zover bekend zijn er geen doden gevallen. Lokale televisiestations lieten beelden zien van een enorme gaskolom. De vulkaan spuwde as en rook tot een hoogte van 15 kilometer. Die werden Chili en Argentinië ingeblazen waardoor het vliegverkeer werd verstoord. Vliegvelden in Puerto Montt (Chili) en Bariloche (Argentinië) schrapten vluchten. De eerste uitbarsting was woensdag rond 18.00 uur lokale tijd. De tweede volgde 01.00 donderdagochtend. Na de erupties kwam de vulkaan tot rust maar bleef onstabiel. Volgens deskundigen kan elk moment een nieuwe uitbarsting volgen. Het is de tweede grote uitbarsting in Chili na die van de Villarrica op 3 maart.