Bij Brooks geen vrijmibo, maar een office run

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Scott Otte (47), directeur marketing EMEA bij Brooks Running.

Mag jij sporten in de tijd van de baas?

“Ja, je mag altijd naar buiten om even te rennen. We hebben op kantoor goede douches en kleedkamers. En dan kan je bijvoorbeeld rennen in het Olympisch Stadion, dat ligt eigenlijk in onze achtertuin. Nu wordt de atletiekbaan gerenoveerd, maar je bent ook zo in het Amsterdamse Bos. En vrijdagmiddag om vier uur doen we altijd een office run.”

Is dat in plaats van de vrijdagmiddagborrel?

“Ja, eigenlijk wel. In principe doet iedereen die er is dan mee. En als mensen daarna nog even wat willen gaan drinken, kan dat natuurlijk ook.”

Al zin gekregen om dit weekend hard te lopen? Kijk even op NRC Q Run waar de wedstrijden zijn.

Moet je voor je werk veel naar het buitenland?

“Ja, gemiddeld toch wel een week per maand. Veel naar Seattle, waar ons hoofdkantoor zit. En dit weekend ben ik in Londen voor de marathon.”

Wat doe je daar in Londen?

“Als marketingdirecteur ben ik verantwoordelijk voor de merkervaring. Ik kijk wat er gepland is aan activiteiten en heb een aantal afspraken met de mensen die daar werken.”

Loop je zelf nog mee?

“Nee, een marathon is voor mij net te ver. Ik ben meer van de korte afstanden. Later in het jaar loop ik bijvoorbeeld de Dam tot Damloop en ik sluit het jaar altijd af met de Sylvestercross op 31 december.”

Scott Otte, directeur marketing EMEA bij Brooks Running

Een foto die is geplaatst door NRCQ (@nrcqnl) op

Hoeveel uur vergader je gemiddeld op een dag?

“Vandaag vrij veel. Ik heb een strategievergadering en een afspraak met een reclamebureau. Maar we vergaderen hier heel veel staand. Dat is wat actiever en je komt vrij snel to the point.”

Waar lunch je?

“Soms heb ik een lunchafspraak buiten de deur, maar anders eten we hier samen in de keuken. Iedereen neemt zelf wat te eten mee. Het team is heel internationaal, met onder andere Roemenen, Fransen en Italianen. Dus wat iedereen luncht, verschilt nogal. De een heeft zijn boterhammen al gesmeerd, de ander staat ‘s middags een grote pan soep te maken. Ik loop zelf vaak even naar de supermarkt voor een broodje of een salade.”

Wanneer stopt een werkdag voor jou?

“Als ik aan het begin van de avond nog contact moet hebben met Amerika, zorg ik dat ik voor vijf uur thuis ben. Dan kan ik tussen vijf en acht nog even bellen met Seattle. Als dat niet zo is, ben ik rond zes of zeven uur klaar. ‘s Avonds staat mijn telefoon nog wel aan, maar ik word dan eigenlijk weinig gebeld.”

Ligt je telefoon ‘s nachts naast je bed?

“Nee, die ligt dan beneden aan de oplader.”

Zijn er nog dingen die je doet op kantoor zonder dat je collega’s het weten?

“De deuren staan hier altijd open, dus dat valt eigenlijk wel mee. Maar ik shop wel eens online onder werktijd. Vaak boeken. Of ik kijk bijvoorbeeld naar reizen. En ik houd regelmatig in de gaten wat andere merken doen. Maar ik heb geen geheimen.”

Leuke rubriek? Eerdere afleveringen lees je hier. Ook met de directeur van Dirk die boterhammen voor het hele gezin smeert en de financieel directeur van LeasePlan die op het hoofdkantoor neerkijkt.

Van wie wil jij weten wat hij of zij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.

    • Marieke ten Katen