Dit schrijven andere media vandaag

OUDEKERK AAN DE AMSTEL - Een koe van boerderij Polderzicht mag voor het eerst na de winter weer de wei in. ANP REMKO DE WAAL

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere kranten?

Architecten: dieptepunt is voorbij

Samen met bouwvakkers en makelaars waarschijnlijk geen beroepsgroep die zo hard getroffen werd door de crisis op de huizenmarkt de afgelopen jaren als architecten. Haast niemand die nog bouwtekeningen liet maken voor nieuwe projecten. Maar het dieptepunt is nu voorbij, schrijft de Volkskrant.

Architecten hebben gemiddeld voor vier maanden werk. Daarmee zijn de orderportefeuilles weer wat dikker. Tot voor kort hadden architecten slechts voor drie maanden werk in het verschiet, aldus branchevereniging BNA.

Architecten houden zich momenteel vooral bezig met verbouwingen en het duurzaam maken van woningen. Belangrijke opdrachtgevers als de overheid en woningbouwcorporaties zijn alles behalve scheutig met nieuwe klussen. “De meeste bureaus verdienen geen pepernoot. Dat is erg zorgelijk”, zegt BNA-directeur Fred Schoorl.

Stroomprijs daalt door beter contact met buitenland

Koop nog maar een paar elektriciteitverslindende gadgets, aan je stroomrekening zal het niet liggen. De prijs voor elektriciteit staat te dalen doordat de Nederlandse netbeheerders beter gebruik maken van goedkopere stroom die vanuit Duitsland wordt geleverd. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

In Duitsland ligt de elektriciteitsprijs circa 20 procent lager. Door stroomkabels die vanuit Nederland naar Duitsland lopen beter af te stemmen kan Nederland meer Duitse stroom tegen een lagere prijs binnenhalen, oordeelt de Autoriteit Consument & Markt.

Massaal elektriciteit importeren komt niet zonder risico’s. Als het buitenland opeens de stroom zelf nodig heeft, kan Nederland mogelijk met een probleem komen te zitten.

Hoogste baas Euronext stapt onverwacht op

Dag Dominique Cerutti! De topman van beursbedrijf Euronext, eigenaar van de beurzen van Brussel, Parijs en ook Amsterdam, vertrekt. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Cerutti was sinds 2009 de hoogste baas bij Euronext. Het vertrekt van de Fransman komt een jaar na de beursgang van het beursbedrijf. Dominique Cerutti, die eerder voor IBM werkte, gaat voor een Franse consultancy werken.

Het vertrekt van de hoogste baas van de Amsterdamse beurs is verrassend, schrijft het FD. Cerutti deed het goed. Bij de beursgang was een aandeel Euronext 19,10 euro waard, inmiddels is dat 40,10 euro.

    • Melle Garschagen