Agent zwaargewond bij arrestatie gezochte Belg in Ede

Hotel de Paasberg in Ede. Foto screenshot Twitter

Bij een arrestatie van een gezochte Belgische verdachte gisteravond in het Gelderse Ede is een agent zwaargewond geraakt. De politieman werd een aantal keer gestoken met een mes, zo maakte de politie vandaag bekend. Zijn toestand is momenteel stabiel. De verdachte werd in België gezocht voor zware mishandeling.

Een aantal dagen geleden had de Belg, waarover de politie nog geen aanvullende informatie heeft vrijgegeven, een vrouw mishandeld. Daarvoor werd hij gezocht door de Belgische politie. Een eerdere aanhouding in België mislukte waarna de man naar Nederland vluchtte. De Belgische justitie nam vervolgens contact op met Nederland.

Gisteravond werd de verdachte gesignaleerd in Hotel De Paasberg aan de Arnhemseweg in Ede. Toen een arrestatieteam de man probeerde te in te rekenen wist hij een mes te pakken en de agent meerdere keren te steken. Daarop werd de agent zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis waar hij is geopereerd. De Belg is gearresteerd en zit vast.

Omroep Gelderland schreef gisteren al dat de omgeving van het hotel uren werd afgezet. Ook is een auto met buitenlands kenteken in beslag genomen.

    • Sam de Voogt